Continui seria de materiale dedicate metodelor de scalping pe piața Forex. De această dată, strategia propusă este concepută pentru traderii ce stau tot timpul în fața ecranului așteptând oportunități să se ivească pentru a pescui ceva pipși. Time frame-ul ales este de 5 minute pe platformă Meta Trader. Nu este obligatoriu să lucrați cu aceeași platformă, parametrii indicatorilor pot fi modificați pe orice platformă. Ca și în cealaltă strategie de scalping propusă, voi folosi indicatorul Ikimoku Kinko Hyo, însă cu alte setări. În prima imagine sunt prezentați parametrii indicatorului: Tenkan-sen = 18; Kijun-sen = 52; Senkou Span B = 104.
În a doua imagine sunt prezentate culorile parametrilor. Fiindcă de la acest indicator mă interesează doar norii (Kumo), am ales parametrii să nu fie colorați. Culorile alese pentru Kumo (nori) sunt opționale, puteți alege ce culori vă plac. La fel și pentru designul hărții, puteți opta pentru orice culoare a fundalului sau lumânărilor, fie că sunt bull candle sau bear candle.
În imaginile 3 și 4 sunt prezentați parametrii și nivelele indicatorului CCI. Spre deosebire de strategia propusă în postările anterioare pe această temă, în această strategie parametrul este setat la o perioadă de 94 pentru a încetini puțin mișcările și a diminua semnalele false. Nivelele alese pentru acest indicator sunt: -225, 0, +225. Culorile indicatorului și ale nivelelor sunt opționale.
Această metodă de scalping este recomandată pentru perechea EUR-USD. În condițiile unei piețe fără mari tulburențe se poate folosi și pe perechile EUR-JPY și AUD-USD. De asemenea trebuie evitat folosirea ei în preajma știrilor importante, volatilitatea ridicată poate să atingă stopul recomandat.
Semnalul de intrare short este traversarea de sus în jos a unui nor de culoare maro (Up Kumo în cazul nostru), închiderea unei lumânări sub nor, aceste două condiții trebuie corelate cu situarea CCI sub linia de -225. Semnalul de intrare long este dat de traversarea unui nor gri (Down Kumo) de jos în sus, închiderea unei lumânări deasupra norului, aceste două condiții trebuie corelate cu un CCI deasupra liniei de + 225.
Semnalul de ieșire este dat de închiderea celei de-a zecea lumânări. Motivul pentru care am ales această ieșire este dat de time-frame-ul mic. Există și variante ce au alte ieșiri, dar care necesită mai multă răbdare și supraveghere permanentă a poziției. Voi discuta aceste variante într-o viitoare postare. Stopul folosit este deasupra norului maro (Up Kumo) pentru intrarea short și dedesuptul norului gri (Down Kumo) pentru intrarea long. În imaginea de mai sus avem o intrare short cu un risc de 7 pipși și un profit la a zecea lumânare de 12 pipși. Chiar în momentul realizării imaginilor se dezvolta o nouă poziție, de data aceasta pe long. Într-o piață calmă aceasta este rația risc-recompensă cea mai probabilă. Probabilitatea de succes a strategiei este de 60%, atuurile acesteia vin din posibilitatea de a intra mai des și din rația de risc mai scăzută. În postările viitoare voi dezvolta variațiile strategiei ce o fac mai profitabilă.
To be continued ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu