Binomul (SRI-DNA) e un nume inventat de Cristoiu, prin care Băsescu și Udrea justifică dosarele penale ale lor și ale personajelor ce-au gravitat în jurul lor.
vineri, 30 septembrie 2016
joi, 29 septembrie 2016
5 mituri false interbelice
Epoca interbelică a României e acel locușor călduț unde se refugiază majoritatea celor nemulțumiți de prezent și traumatizații de comunism.
miercuri, 28 septembrie 2016
Harta creșterilor salariale de la ieșirea din criză încoace
Anul 2011 a fost primul an de creștere economică după cei doi ani de recesiune economică. E adevărat că economia a crescut cu un procent modest (+1,1%, conform eurostat), dar măcar a crescut, după ce în anii 2009 și 2010 scăzuse cu 7,1%, respectiv 0,8%.
marți, 27 septembrie 2016
Cât de mult câștigă salariații maghiari față de cei români și cei români față de cei bulgari
Anul trecut, conform datelor publicate ieri de INS, salariul mediu net lunar din România a fost de 1.859 lei, adică 418 euro.
luni, 26 septembrie 2016
duminică, 25 septembrie 2016
Proiectu` de la țară
La doi ani de când a fost ales, președintele ne propune un proiect de țară. Să ne așteptăm, oare, ca la patru ani să vină și cu planul de realizare a proiectului?
vineri, 23 septembrie 2016
Cât cheltuie românii, în comparație cu ceilalți europeni, pe călătorii
Ieri, Eurostatul a publicat un capitol din studiul „Călătoriile turistice ale europenilor”, cel referitor la cheltuielile turistice din statele membre UE pe anul 2014 (pentru 2015, datele vor fi disponibile la anul).
joi, 22 septembrie 2016
De ce o va costa scump pe Gabriela Firea insolvența RADET
RADET și-a cerut insolvența la tribunal. O urmează ELCEN. ELCEN are de primit de la RADET peste 3,6 miliarde de lei, adică, cât veniturile totale ale bugetului primăriei generale în anul 2015 (vezi aici veniturile principalelor primării din țară în 2015 și în primele opt luni ale anului curent).
miercuri, 21 septembrie 2016
Cât de mult ți-au influențat statul și mediul privat mărimea salariului în ultimul deceniu
Statul are douâ pârghii prin care îți influențează salariul: pârghia legislativă (mărind salariul minim sau reducând taxarea muncii) și cea de principal angajator în economia românească (ponderea angajaților la stat, fie bugetari, fie în companiile deținute de stat, fiind de aproximativ 25% din numărul mediu al angajaților din economie).
marți, 20 septembrie 2016
Cât a crescut suprafața locuibilă a locuințelor la nivel de județe, din 1990 încoace
Din 1990 până în 2015, suprafața medie locuibilă a locuințelor de la nivel național a crescut cu 53,3% (de la 30,8 metri pătrați la 47,3 metri pătrați).
luni, 19 septembrie 2016
Avem, din nou, un Master Plan!
Acum mai bine de un an, ministrul Rus ne punea în față un Master Plan. Era rezultatul unui an de ministeriat la Transporturi, încununat cu încadrarea soțiilor celor plecați la muncă în străinătate în categoria de curve.
duminică, 18 septembrie 2016
Cu cât ar spori bugetele locale dacă tot ce se colectează local ar rămâne acolo
Din cele opt regiuni de dezvoltare, doar Oltenia ar fi dezavantajată dacă tot ce s-ar colecta la nivel local prin Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice (ce se suprapun pe cele opt regiuni de dezvoltare) ar rămâne la nivel local.
vineri, 16 septembrie 2016
Ce venituri au încasat primăriile reședințelor de județ în primele opt luni ale anului
Sumele încasate la bugetele primăriilor de reședințelor de județ în primele opt luni ale anului se ridică la 84% din veniturile totale pe anul trecut.
joi, 15 septembrie 2016
UE intră în era modificărilor genetice
Bayer a cumpărat Mosanto cu 66 miliarde de dolari. Dacă ar mai fi dat vreo șase sute de milioane, suma ar fi fost 66,6 miliarde de dolari și ar fi dat apă la moară conspirațiilor apocaliptice.
miercuri, 14 septembrie 2016
Care sunt cele mai bogate și cele mai sărace județe din statele UE
Cel mai bogat județ din UE e, conform datelor Eurostat, Inner London - West, cu un PIB pe locuitor de 186 mii de euro (datele sunt aferente anului 2013 - ultimul an din care sunt date complete).
marți, 13 septembrie 2016
Românii nu mănâncă PIB
Pe trimestrul doi al anului curent, PIB-ul a crescut cu 6% față de aceeași perioadă anului trecut. E cea mai mare creștere din UE! Așa se împăunează guvernul. Deci avem un PIB mai mare și cam atât.
luni, 12 septembrie 2016
Sună clopoțelul fără autorizație sanitară și fără autorizație ISU
În România anului 2016, deci la aproape un deceniu de la aderarea la UE, 14.000 de școli din cele peste 20.000 nu au primit autorizație de la ISU, despre 1.335 de școli nu există informații și 667 de școli au primit autorizații parțiale.
duminică, 11 septembrie 2016
Mulțumim, dle Isărescu, vă dorim o pensionare plăcută!
În ultima vreme, atacurile la adesa lui Isărescu s-au înmulțit. Unii lupi tineri, sau unii izgoniți din breaslă (cum sunt cazurile lui Lucian Isar și Florin Cîțu), au simțit miros de sânge și n-au ratat ocazia.
vineri, 9 septembrie 2016
Cât de săraci sunt românii în funcție de regiune și față de restul europenilor
Peste 32% dintre gospodăriile din România nu și-au putut achita la timp cheltuielile pentru întreținere, energie, telefonie și achitarea ratelor la împrumuturi în anul 2015.
joi, 8 septembrie 2016
În ce județe e cea mai mare presiune pe creșterea salariilor
Ultimele date ale INS ne arătă o creștere a salariului mediu net la nivel național din luna iunie a anului curent cu 14,3% față de aceeași lună din 2015 (de la 1.818 lei la 2.078 lei).
miercuri, 7 septembrie 2016
marți, 6 septembrie 2016
Raportul FMI despre Direcția Marilor Contribuabili din ANAF confirmă amatorismul acestei instituții
În timp ce statele occidentale marii contribuabili generează 65% - 70% din veniturile fiscale, adică ceea ce colectează Fiscul, la noi generează aproximativ 44%, conform datelor din prezentarea „Creșterea economică, dezvoltarea României și reducerea sărăciei” susținută de viceguvernatorul BNR Florin Georgescu (vezi aici).
luni, 5 septembrie 2016
Câți turiști au vizitat județele și regiunile istorice în primele șapte luni ale anului
Numărul de sosiri de turiști în structurile de cazare turistică a crescut în primele șapte luni ale anului cu 11,03% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform ultimelor date ale INS. Înnoptările de la nivel național au crescut cu doar 8,4%.
duminică, 4 septembrie 2016
În țara unde capitala se laudă a fi un plagiat al Parisului, investigarea plagiatului e redundantă
Bucureștiul era Micul Paris și orice primar în campanie la primăria capitalei ne promite că orașul va reveni la acest statut de plagiat. Nu se promit parcuri, grădinițe, parcări, nimic din toate acestea, ci un plagiat al Parisului la modul general, din care fiecare înțelege ce vrea.
vineri, 2 septembrie 2016
Vai, dna Dragu, dar ce credeți că vă recomandă pentru postul de viceguvernator al BNR?
Cu siguranță nu aveți o voce ca a lui Adele, deci, vocea nu vă recomandă. Despre partea cu talentul, e destul să te uiți pe execuția bugetară din primele șapte luni ale anului și să realizezi c-ați murit speranță, fără ca niciodată să vă fi născut talent.
joi, 1 septembrie 2016
Cât de bogate erau provinciile românești din Imperiul Austro - Ungar în 1910
Studiul „Regional Income Dispersion and Market Potential in the Late Nineteenth Century Hapsburg Empire”, prezentat de dl Max Stephan Schulze în cadru celei de-a zecea conferințe South-East European Monetary History Network de la Viena din 2015, ne dă o idee despre cât de dezvoltate erau provinciile românești din imperiul Austro - Ungar în preajma celui de-al doilea război mondial, mai exact în anul 1910.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)