Ca să nu mai fie făcută de râs de statistica oficială, Olguța a decis să ia taurul de coarne și a tăiat de la publicare datele statistice care puteau să o pună într-o lumină proastă.
Site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (accesează aici) oferea până anul acesta și informații privind numărul de asigurați.
Anul trecut, în fiecare lună, pe lângă statistica privind numărul de pensionari, pensia medie pe categorii de pensionari și sumele plătite pentru plata pensiilor, existau și date lunare privind numărul de asigurați. Din aceste date statistice, puteai să afli câți asigurați sunt la nivel național și de județe, câți angajatori sunt, ce fonduri de salarii se plătesc lunar și, ceea ce-i mai important și reprezenta un pericol de discreditare pentru Olguța de la începutul anului încoace, puteai afla distribuția asiguraților (salariați cu normă întreagă, parțială, asigurați individuali, șomeri) pe tranșe de venit brut (accesează aici datele pentru anul trecut).
Dacă puteai să vezi distribuția asiguraților pe tranșe de venit brut, îți puteai face o părere despre câți salariați din România sunt plătiți cu salariul minim sau cu salarii superioare acestui nivel. Olguța a înțeles că, de la 1 ianuarie, odată cu revoluția fiscală, există pericolul ca lumea să observe cât a crescut numărul salariaților plătiți cu salariul minim sau mai puțin decât atât, pentru că, dacă vă vine să credeți, în România, conform ultimelor date din luna decembrie a anului trecut, existau 322 de mii de salariați cu normă întreagă care au avut venituri brute mai mici decât salariul minim.
Ca să nu aflăm de dezastrul produs de revoluția fiscală, cei de la Casa Națională de Pensii Publice au încetat să mai publice statistici privind asigurații din România. Coincidență? Nu prea cred. Pare că Olguța a început să cenzureze datele statistice care ar putea să o pună într-o situație mai stânjenitoare decât cea din prezent. E adevărat că personajul are obrazul destul de gros atunci când vine vorba de explicații pentru varza fiscală creată. Dacă a fost în stare să citească în romgleză un discurs scris de altcineva, ea neștiind o boabă din limba lui Shakespeare, pentru ca mai apoi să ne dea o mostră de habarnism și tupeu în limba lui Voltaire, ne dăm seama că a elimina niște statistici care ne-ar edifica cu privire la rezultatele revoluției fiscale e chestiune firească precum respiratul pentru un asemenea specimen.
Date privind numărul de asigurați pe tranșe de venit se pot afla, dar procedura e mai greoaie. Nu mă îndoiesc că numărul de asigurați plătiți cu salariul minim a crescut vertiginos după declanșarea revoluției fiscale și, printr-o cerere oficială adresată Casei Naționale de Pensii Publice, putem a afla situația exactă. Va dura mai mult, dar se poate afla situația. Totuși, acum putem realiza cât de departe sunt dispuși să meargă cei din PSD pentru a ascunde situația reală creată de revoluția fiscală, pentru că, în afară de aceste date, se pare că și datele INS-ului sunt stânjenitoare, motiv pentru care s-a decis trecerea acestuia în subordinea Vasilicăi. Astfel, statistica oficială din România riscă să devină o unealtă de propagandă din care putem afla doar marile realizări ale guvernării PSD.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu