Pagina Analize economice vă dorește să aveți un Paște fericit!
sâmbătă, 27 aprilie 2019
joi, 25 aprilie 2019
Unul din cinci deținuți din statele UE are cetățenie străină
UE avea în 2016 aproape 588 mii de deținuți, asta însemnând 115 deținuți la 100 mii locuitori. Din cei 588 de mii de deținuți, 109 mii (19%) erau cetățeni străini, încarcerați în altă țară decât cea de origine.
miercuri, 24 aprilie 2019
Avem o țară frumoasă, păcat că stăm mai prost decât Kosovo la încasările nete din turism
miercuri, 17 aprilie 2019
Cum au evoluat salariile din 1990 încoace în statele grupurilor Visegrad și MCV (noi și bulgarii)
În 1990, pe baza datelor statistice, putem spune că noi, bulgarii, maghiarii, cehii slovacii și polonezii eram aproape la fel de prost plătiți, diferențele de câteva zeci de dolari dintre salarii fiind, în cea mai mare parte, anulate de prețurile în creștere accelerată.
marți, 16 aprilie 2019
Ce rate ale infracţionalităţii şi criminalităţii se înregistrează la nivel de judeţe
În 2017, conform ultimelor date publicate de INS, rata infracționalității la nivel național a ajuns la o medie de 1.711 infracțiuni cercetate și soluționate la o sută de mii de locuitori. Valoarea ratei e apropiată de cea înregistrată în anul 2016 (1.717 infracțiuni la 100 mii locuitori - accesează situația pe județe din anul 2016 aici).
duminică, 14 aprilie 2019
Cât câștigă Germania de pe urma apartenenței la spațiul comunitar
Când se face un calcul despre cât câștigă statele comunitare și cât pierd pe relația cu UE, cei mai mulți se referă strict la bugetul UE. E cea mai tâmpițică analiză cu putință, dar mulți demagogi precum Nigel Farage au folosit-o cu succes.
luni, 8 aprilie 2019
La capitolul infracționalitate, România joacă în liga mică în Europa
Există mitul conform căruia, statele nordice sunt un exemplu de urmat în privința stăpânirii fenomenului infracțional. Un reportaj al Pro Tv - ului de acum un an și ceva ne prezenta țările nordice ca fiind raiul pe pământ în materie de siguranța cetățenilor.
joi, 4 aprilie 2019
Ce venituri au avut patriarhia, mitropoliile, arhiepiscopiile și episcopiile BOR în ultimii ani
În 2017, veniturile totale ale Bisericii Ortodoxe Române, adunate la nivelul patriarhiei, mitropoliilor, arhiepiscopiilor și episcopiilor s-au ridicat la valoarea de 486,5 milioane de lei.
miercuri, 3 aprilie 2019
Câte taxe se colectează la nivel regional raportat la economia locală
Că ANAF-ul nostru e unul dintre cele mai slabe fiscuri din spațiul comunitar știm, rezultatele acestuia înlăturându-ne orice dubiu în această privință, dar faptul că la nivel regional există o diferență mare de colectare, ăsta e un lucru mai puțin cunoscut și cu atât mai puțin abordat de strategii din această instituție.
marți, 2 aprilie 2019
Ce datorii, pierderi și profituri au televiziunile din România
În 2017, principalele trusturi TV din România au avut profituri cumulate de aproape 800 milioane de lei, asta fără a lua în calcul și rezultatele financiare ale celor doi mari operatori de cablu (RCS&RDS și UPC), ce au în componență și stații TV.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)